Van Dale Logo

Van Dale Puzzelwoordenboek


BetekenissenLidwoordenRijmwoordenSynoniemen
Van Dale Logo grijs
SitemapColofonVoorwaarden

Van Dale Puzzelwoordenboek

Het Puzzelwoordenboek is een gratis online puzzelhulp voor het opzoeken van puzzelwoorden en woordpatronen.

Van Dale Puzzelwoordenboek is een online gratis puzzelwoordenboek. Zoek op puzzelvragen en puzzelwoorden. Het puzzelwoordenboek bevat een groot aantal puzzelwoorden in het Nederlands en helpt bij het oplosen van kruiswoordpuzzels, doorlopers, Zweedse puzzels, Filippine en andere woordpuzzels.

Zoek op puzzelvraag

Typ in het zoekvenster de vraag of enkele kernwoorden uit de vraag. Een complete vraag is bijvoorbeeld Huisdier, Nagerecht, Berg in Oostenrijk of Deel van een machine. Het programma zoekt puzzelvragen terwijl je typt. Je kunt direct een voorgesteld item selecteren om de puzzelwoorden te bekijken (druk op Enter of op de knop Zoeken).

In plaats van een complete vraag kun je in het zoekvenster ook (gedeelten van) woorden uit de vraag typen, bijvoorbeeld Rivier d. In dit geval zou het kunnen gaan om een Rivier in Duitsland of een Rivier in Denemarken. Het is dus niet nodig om een complete vraag in te typen.

Woordlengte

In het vakje Letters links van het zoekvenster kun je de woordlengte aangeven. Ben je op zoek naar een Nagerecht met elf letters? Vul dan "11" in en je krijgt meteen de antwoorden aardbeienijs, bananasplit, chipolata-ijs, drilpudding, kaasplateau, plumpudding, roompudding en watergruwel te zien. Klik nogmaals op het vakje en kies de bovenste optie "Letters" om weer op alle antwoorden te zoeken.

Zoek op puzzelwoord met ontbrekende letters

Weet je al een aantal letters? Dan kun je direct zoeken op het puzzelwoord. Vul de letters in die je al weet en vervang de onbekende letters door een vraagteken. Het programma zoekt alle combinaties die mogelijk zijn. Wanneer je bijvoorbeeld ?ano zoekt, dan zal het programma de puzzelwoorden nano en kano tonen. Bij elk antwoord kun je doorklikken naar de bijbehorende puzzelvraag (klik op tabje Uitgebreid), zodat je meteen kunt zien welk puzzelwoord voor jou de beste oplossing is.